MELK

0910
Ola Rindal
Night Visions

Ola Rindal - Night Visions - MELK 2010

MELK er stolte av å presentere Ola Rindals første separatutstilling i Norge under tittelen Night Visions.

16.09 – 17.10 2010
Åpning torsdag 16. september 19.00 – 21.00

english text below.

Ola Rindal – Night Visions

Med utstillingen Night Visions eksperimenterer Rindal med film, materiale, eksponering og lys. De seks fotografiene som utgjør utstillingen er i hovedsak eksponert på nattestid hvor fotografen har vært ute alene med sitt kamera. Det mystiske i nattemørket trekkes frem mot betrakteren ved bruk av blits eller lyset fra en bil som treffer et røyk- eller tåkefyllt landskap. Arbeidene fremstår som en type landskaps- snapshots hvor nattens dunkle mystikk forstyrres av fotografens og kameraets tilstedeværelse.

Ved å printe bildene på tynt tegnepapir forsterkes effekten av det lyse i motivet og bildet fremstår som skjørt. Et abstrakt objekt, en avsondret hest eller en flyktende mannsskikkelse blir alle til formale objekter i Rindals arbeider. Den åpenlyste lekenheten i teknikken Rindal har valgt til disse arbeidene viser til en analog skole der resultatet ofte kan skapes av små feil i prosessen. Ved å la blitsen treffe tåken i landskapet på nattestid gir Rindal kameraet frie tøyler til å forme det endelige resultatet. En naivistisk men likevel omhyggelig planlagt prosess som har resultert i serien Night Visions. Røyken, tåken, mørket, lyset og objektene bygges opp mot en følelse av mystikk uten en satt narrativ slik at betrakterens tolkning er like viktig som kunstnerens.

“Jeg vil at bildene skal spørre mer enn de forteller, at de er mer som hemmeligheter enn som svar, at veien er viktigere enn målet. På den måten ligger innholdet i stor grad i betrakterens blikk.”

Ola Rindal (f. 1971 i Fåvang) har tidligere assistert blant annet Tom Sandberg og mottok BA i fotografi ved Högskolan for Fotografi i Göteborg i 1997. Han har siden den gang bodd og arbeidet i Paris og deltatt ved utstillinger i Belgia, Sverige, Norge, Frankrike, England og Mexico. Han er per dags dato representert av Catherine Bastide Gallery i Brüssel som har brakt Rindals arbeider til Art Basel, Frieze og FIAC de siste år. Arbeidene hans har vært med i flere utgivelser som The Beginning (Hässla 2007) Shoot (Rizolli 2010) og A day in the life of – Ola Rindal (Libraryman 2010).

MELK