MELK

0512
Linda Hofvander
Tangible Truths

Linda Hofvander - Tangible Truths - MELK

11.05. – 03.06. 2012

MELK fortsetter fokuset på ny skandinavisk fotografi og har gleden av å presentere en separatutstilling av svenske Linda Hofvander under tittelen Tangible Truths.

Gjennom sine fotografiske studier skaper Hofvander en billedverden som er leken og intuitiv. En fascinasjon for magien i den fotografiske verden danner et fundament for arbeidene. Samtidig ligger utganspunktet hennes i en utforskende tilnærming og et kritisk blikk til selve mediet hvor mediets kapabiliteter og fotografiets relasjon til virkligheten utforskes.

Linda Hofvander – Triangle – 30×40,5 cm – C-print – 2012

I Tangible Truths har Hofvanders skulpturelle iscenesettelser fokus på geometriske former og hverdagslige objekter. Måten disse fremstilles på – som motiv i et fotografisk landskap – er sentral. Objektetene i fotografiene representerer en blanding av illusjon og virkelighet. Virkelighetens rolle utforskes gjennom det abstraherte og formale billeduttrykket.

I dagens hyper-visuelle hverdag som ofte fremstår som preget av støy, skaper Hofvander en dialog med betrakters erfaringer, og bringer frem et fotografisk språk som er åpent for tolkning. Arbeidenes totale fravær av narrativ bringer tilskueren inn i et territorium hvor en ny plattform for vår visuelle forståelse blir forsøkt gjenskapt.

Linda Hofvander (f. 1978) gikk ut med MA i fotografi fra Göteborgs Universitet i 2010 og BA fra London College of Communication i 2006. Hofvander har hatt separatutstillinger i Göteborg og Malmö og deltatt på gruppeutstillinger ved Akershus Kunstsenter i Lillestrøm, Hasselblad Senteret i Göteborg, Göteborg Kunsthall og Liljevalchs Konsthall i Stockholm. Hun er for tiden del av et residencyprogram ved Hippolyte i Helsinki i regi av Focus A-i-r.

MELK